



Regular Meeting of the Santa Clara County Health Authority Utilization Management Committee

Wednesday, January 17, 2018 6:00 PM - 7:30 PM 210 E. Hacienda Avenue Campbell, CA 95008

AGENDA

1.	Introdu	ction	Dr. Lin	6:00	5 min.
2.	Meetin	g Minutes	Dr. Lin	6:05	5 min.
	Rev	riew minutes of the October 18, 2017 Utilization Management Comm Possible Action: Approve 10/18/2017 minutes	ittee meeting.		
3.		Comment	Dr. Lin	6:10	5 min.
		mbers of the public may speak to any item not on the agenda; minutes per speaker. The Committee reserves the right to			
		t the duration of public comment period to 30 minutes.			
4			Ms. Tomcala	6.15	10 min.
4.	CEO Up	cuss status of current topics and initiatives.	IVIS. TOTTICAIA	6:15	10 111111.
		·			
5.	5. Discussion Items/Follow up Items				
	Nor	ne			
6.	Action	Items	Ms. Castillo	6:25	25 min.
		rarchy of UM Criteria			
	b. Rev	b. Review of Policies			
	i.	HS.01 Prior Authorization			
	ii.	HS.02 Medical Necessity Criteria			
	iii.	HS.03 Appropriate Professionals			
	iv.	HS.04 Denial Notification			
	٧.	HS.05 Evaluation of New Tech			
	vi. 	HS.06 Emergency Services			
	vii.	HS.07 Clinical Practice Guidelines			
	viii.	HS.08 Second Opinion			
	ix.	HS.09 Interrater Reliability			
	X.	HS.10 Financial Incentive HS.11 Informed Consent			
	xi.	ns.11 illioillied Collsellt			

xii. HS.12 Preventive Health Guidelines

Possible Action: Approve UM policies as presented.

c. UM Program Description 2018

Possible Action: Approve UM Program Description

- d. Care Coordinator Guidelines 2018 -
 - Discussion of the request to change the Long Term Care authorizations to 6 months vs. 1 year **Possible Action:** Approve Care Coordinator Guidelines

7. Reports (MediCal/SPD, Healthy Kids)

a.	Membership	Dr. Robertson	6:50	5 min.
b.	UM Reports 2018	Dr. Boris	6:55	10 min.

- i. Dashboard Metrics: Turn Around Time (Cal MediConnect/Medi-Cal)
- ii. Standard Utilization: Metrics PowerPoint

Follow up items:

- a. Primary diagnosis for readmits by Line of Business
- b. CPT codes for all members with bariatric surgery (what was most frequent procedure requested?)
- c. CMC readmit rates Q12017 was 9%; (review change)
- d. Data on OB inpatient admissions by hospital

С.	IRR Behavioral Health	Dr. Boris	7:05	5min.
d.	Annual Specialty Referral Tracking of Procedures HS.01.02	Dr. Boris	7:10	5 min.
e.	HS 04.01 Reporting Quality Monitoring of Plan Auths, Denials, etc. (Q4 17)	Ms. Castillo	7:15	5 min.
f.	Review of the Physician Peer to Peer process	Dr. Boris	7:20	5 min.

8. Adjournment Dr. Lin 7:25

Next meeting: Wednesday, April 18, 2018 6 p.m.

Notice to the Public—Meeting Procedures

Persons wishing to address the Utilization Management Committee on any item on the agenda are requested to advise the recorder so that the Chairperson can call on them when the item comes up for discussion.

The Utilization Management Committee may take other actions relating to the issues as may be determined following consideration of the matter and discussion of the possible action.

In compliance with the Americans with Disabilities Act, those requiring accommodations in this meeting should notify Caroline Alexander 48 hours prior to the meeting at 408-874-1835.

To obtain a copy of any supporting document that is available, contact Caroline Alexander at 408-874-1835. Agenda materials distributed less than 72 hours before a meeting can be inspected at the Santa Clara Family Health Plan offices at 210 E. Hacienda Avenue, Campbell.

This agenda and meeting documents are available at www.scfhp.com.