

### Regular Meeting of the

# Santa Clara County Health Authority Utilization Management Committee

Wednesday, January 16, 2019, 6:30-8:00 PM Santa Clara Family Health Plan, Boardroom 6201 San Ignacio Ave., San Jose, CA 95119

## AGENDA

1.	Introduction	Dr. Boris	6:30	5 min.
2.	Meeting Minutes Review minutes of the October 17, 2018 Utilization Management Committee meeting. Possible Action: Approve 10/17/18 minutes	Dr. Boris	6:35	5 min.
3.	Public Comment Members of the public may speak to any item not on the agenda; two minutes per speaker. The committee reserves the right to limit the duration of public comment to 30 minutes.	Dr. Boris	6:40	5 min.
4.	<b>CEO Update</b> Discuss status of current topics and initiatives.	Ms. Tomca	la 6:45	10 min.
5.	CMO Update NCQA (Survey submitted 12/11/2018, Onsite Feb 4-5 2019) DHCS/DMHC (Onsite is March 18-22, 2019) CMS Independent Validation Audit (Possibly May – July 2019) VHP DOFR Changes	Dr. Roberts	on 6:55	5 min.
6.	<ul> <li>Old Business/Follow up items</li> <li>a. Presenting the MCG Criteria as requested by the committee for Colonoscopy, EGD, and UptoDate criteria for Frenulectomy</li> <li>b. Update on SNF to LTC conversions for the last 6 months</li> </ul>	Ms. Castille	o 7:00	) 10 min.
7.	Action Items a. UM Program Description 2019 Possible Action: Approve UM Program Description b. Annual Review of UM Policies i. HS.01 Prior Authorization ii. HS.02 Medical Necessity Criteria	Ms. Castille	o 7:10	0 10 min.



- iii. HS.03 Appropriate Use of Professionals
- iv. HS.04 Denial Notification
- ν. HS.05 Evaluation of New Tech
- vi. HS.06 Emergency Services
- vii. HS.07 Clinical Practice Guidelines
- viii. HS.08 Second Opinion
- ix. HS.09 Interrater Reliability
- HS.10 Financial Incentive Х.
- xi. HS.11 Informed Consent
- xii. HS.12 Preventive Health Guidelines
- xiii. HS.13 Nurse Advice Line
- xiv. HS.14 Transportation Services
- xv. HS.15 Long Term Care Utilization Review
  - Possible Action: Approve UM Policies as presented.

#### 8. Reports (MediCal/SPD, Healthy Kids)

9.

	<ul> <li>a. Membership</li> <li>b. UM Reports 2018 <ul> <li>i. Dashboard Metrics: Turn Around Time (Cal MediConnect/ Medi-Cal)</li> </ul> </li> </ul>	Dr. Robertso Ms. Castillo	n 7:20 7:25	5 min. 5 min.
	<ul><li>ii. Standard Utilization: Metrics Powerpoint</li><li>c. MLTSS Dashboard</li><li>d. HS.04.01 Reporting Quality Monitoring of Plan Auths, Denials etc. (Q4 18)</li></ul>	Dr. Boris Ms. Castillo	7:30 7:35	5 min. 5 min.
	e. Referral Tracking Annual Report f. Nurse Advice Line Stats g. Annual report on physician peer to peer process h. Conflict of Interest Forms	Ms. Castillo Ms. Carlson Dr. Boris Dr. Boris	7:40 7:45 7:50 7:55	5 min. 5 min. 5 min. 1 min.
9.	Behavioral Health UM Reports i. Turn Around Time/Dashboard Metrics ii. Technical Assistance Guide (TAG) update for Behavioral Health iii. DMHC findings update and recommendations iv. ASD evaluation of timely screening and diagnosis for CY 2018	Ms. McKelve	y 7:56	4 min.
10.	Adjournment	Dr. Boris	8:00	

Next meeting: Wednesday, April 17, 2019 6:30 p.m.



### Notice to the Public—Meeting Procedures

- Persons wishing to address the Committee on any item on the agenda are requested to advise the Recorder so that the Chairperson can call on them when the item comes up for discussion.
- The Committee may take other actions relating to the issues as may be determined following consideration of the matter and discussion of the possible action.
- In compliance with the Americans with Disabilities Act, those requiring accommodations in this meeting should notify Caroline Alexander 48 hours prior to the meeting at 408-874-1835.
- To obtain a copy of any supporting document that is available, contact Caroline Alexander at 408-874-1835. Agenda materials distributed less than 72 hours before a meeting can be inspected at the Santa Clara Family Health Plan offices at 6201 San Ignacio Ave, San Jose, CA 95119.
- This agenda and meeting documents are available at www.scfhp.com