



Regular Meeting of the Santa Clara County Health Authority Utilization Management Committee Wednesday, October 18, 2017 6:00 PM - 7:30 PM 210 E. Hacienda Avenue Campbell, CA 95008

AGENDA

| 1. | Introduction | Dr. Lin | 6:00 | 5 min. |
|----|--|----------------------------|--------------|-------------------|
| 2. | Meeting Minutes Review minutes of the July 19, 2017 Utilization Management Committee I Possible Action: Approve 07/19/2017 minutes | Dr. Lin meeting. | 6:05 | 5 min. |
| 3. | Public Comment Members of the public may speak to any item not on the agenda; two minutes per speaker. The Committee reserves the right to limit the duration of public comment period to 30 minutes. | Dr. Lin | 6:10 | 5 min. |
| 4. | CEO Update Discuss status of current topics and initiatives. | Ms. Tomcala | 6:15 | 10 min. |
| 5. | Discussion Items/Follow up Items a. Question by Dr. Lin about what percentage is of those in SNF that becc b. Question posed: Can there be a member service representative script is | - | | 10 min. 's? |
| 6. | Action Items a. Prior Authorization Grid CY2018 approval (Cal MediConnect/Medi-Cal) Possible Action: Approve Prior Authorization Grid b. HS.01.08 Non-Emergency Medical Transportation Policy | Ms. Castillo | 6:35 | 10 min. |
| 7. | Reports (MediCal/SPD, Healthy Kids) a. Membership b. UM Reports 2017 Dashboard Metrics: Turn Around Time (Cal MediConnect/Medi-Cal) Standard Utilization: Metrics PowerPoint Follow up items: Primary diagnosis for readmits by Line of Business CPT codes for all members with bariatric surgery (what was most frequent procedure requested?) | Dr. Robertson Dr. Boris | 6:45 6:50 | 5 min. 10 min. |

Santa Clara Family Health Plan SCCHA Utilization Management Committee 10.18.17

| | c. CMC readmit rates Q12017 was 9%; (review change)d. Data on OB inpatient admissions by hospital | | | | | |
|--|--|------------------|------|--------|--|--|
| c. | Interrater Reliability (IRR; Q3) | Dr. Boris | 7:00 | 5 min. | | |
| d. | Annual Specialty Referral Tracking of Procedures HS.01.02 –delayed to C as QNXT migration prevented data | Q12018 Dr. Boris | 7:05 | 5 min. | | |
| e. | Annual out of Network report YTD 2017 | Dr. Boris | 7:10 | 5 min. | | |
| f. | HS 04.01 Reporting Quality Monitoring of Plan Auths, Denials, etc. (Q2 | & Q3) Dr. Boris | 7:15 | 5 min. | | |
| g. | Quarterly RN advise line Statistics (CMC and Medi-Cal) | Ms. Carlson | 7:20 | 5 min. | | |
| h. | Notice to MD offices about RN Advice Line | Ms. Carlson | 7:25 | 5 min. | | |
| Adjournment Dr. Lin | | 7:30 | | | | |
| Next meeting: Wednesday, January 17, 2018 6 p.m. | | | | | | |

8.

Notice to the Public—Meeting Procedures

Persons wishing to address the Utilization Management Committee on any item on the agenda are requested to advise the recorder so that the Chairperson can call on them when the item comes up for discussion.

The Utilization Management Committee may take other actions relating to the issues as may be determined following consideration of the matter and discussion of the possible action.

In compliance with the Americans with Disabilities Act, those requiring accommodations in this meeting should notify Caroline Alexander 48 hours prior to the meeting at 408-874-1835.

To obtain a copy of any supporting document that is available, contact Caroline Alexander at 408-874-1835. Agenda materials distributed less than 72 hours before a meeting can be inspected at the Santa Clara Family Health Plan offices at 210 E. Hacienda Avenue, Campbell.

This agenda and meeting documents are available at www.scfhp.com.