

Regular Meeting of the

Santa Clara County Health Authority Utilization Management Committee

Wednesday, April 17, 2019, 6:30-8:00 PM Santa Clara Family Health Plan, Boardroom 6201 San Ignacio Ave., San Jose, CA 95119

AGENDA

1.	Introduction	Dr. Lin	6:30	5 min
2.	Meeting Minutes Review minutes of the January 16, 2019 Utilization Management Committee meeting and the March 13, 2019 Ad Hoc Utilization Management meeting. Possible Action: Approve 01/16/19 and 03/13/19 minutes.	Dr. Lin	6:35	5 min
3.	Public Comment Members of the public may speak to any item not on the agenda; two minutes per speaker. The committee reserves the right to limit the duration of public comment to 30 minutes.	Dr. Lin	6:40	5 min
4.	CEO Update Discuss status of current topics and initiatives.	Ms. Tomcala	6:45	10 min
5.	CMO Update NCQA – Successful 3 year accreditation attained for CMC. DHCS/DMHC (Onsite completed 3/18/19-3/29/19). CMS Independent Validation Audit (Possibly May – July 2019).	Dr. Nakahira	6:55	10 min
6.	Old Business/Follow up items None.	Ms. Castillo	7:05	5 min
7.	Action Items a. UM Program Eval Possible Action: Approve UM Program Eval b. Annual Review of UM Work Plan Possible Action: Approve UM Work Plan c. Care Coordinator Guidelines Possible Action: Approve Care Coordinator Guidelines	Ms. Castillo	7:10	10 min



o. Reports (Medicalou) of D, Healthy Rias,	8.	Reports	(MediCal/SPD,	Healthy Kid	s)
--	----	---------	---------------	--------------------	----

	a. Membership	Dr. Robertson		5 min
	b. UM Reports 2019i. Dashboard Metrics: Turn Around Time (Cal MediConnect/ Medi-Cal)	Ms. Castillo	7:25	10 min
	ii. Standard Utilization: Metrics Powerpoint			
	c. MLTSS Dashboard	Dr. Boris	7:35	5 min
	d. HS.04.01 Reporting Quality Monitoring of Plan Auths, Denials etc. (Q1 19)	Ms. Castillo	7:40	5 min
	e. Referral Tracking Quarterly Report	Ms. Castillo	7:45	5 min
	f. Nurse Advice Line Stats	Ms. Carlson	7:50	5 min
9.	Behavioral Health UM Reports i. Turn Around Time/Dashboard Metrics ii. Stats on Autism (ABA Services & Other BHT)	Ms. McKelvey	7:55	5 min
10.	Adjournment Next meeting: Wednesday, July 17, 2019 at 6:30 p.m.	Dr. Boris	8:00	

Notice to the Public—Meeting Procedures

- Persons wishing to address the Committee on any item on the agenda are requested to advise the Recorder so that the Chairperson can call on them when the item comes up for discussion.
- The Committee may take other actions relating to the issues as may be determined following consideration of the matter and discussion of the possible action.
- In compliance with the Americans with Disabilities Act, those requiring accommodations in this meeting should notify Nancy Aguirre 48 hours prior to the meeting at 408-874-1835.
- To obtain a copy of any supporting document that is available, contact Nancy Aguirre at 408-874-1835.
 Agenda materials distributed less than 72 hours before a meeting can be inspected at the Santa Clara Family Health Plan offices at 6201 San Ignacio Ave, San Jose, CA 95119.
- This agenda and meeting documents are available at www.scfhp.com