

Regular Meeting of the

Santa Clara County Health Authority Utilization Management Committee

Wednesday, January 18, 2023, 6:00 PM – 7:30 PM Santa Clara Family Health Plan 6201 San Ignacio Ave., San Jose, CA 95119

Via Zoom

(669) 900-6833

Meeting ID: 850 1223 8434 Passcode: **UMCMeet23!**

https://us06web.zoom.us/j/85012238434

AGENDA

1. Introduction	Dr. Lin	6:00	5 min
 Public Comment Members of the public may speak to any item not on the agenda; two minutes per speaker. The committee reserves the right to limit the duration of public comment to 30 minutes. 	Dr. Lin	6:05	5 min
 Meeting Minutes Review minutes of the Q4 October 19, 2022 Utilization Management Committee (UMC) meeting Possible Action: Approve Q4 2022 UMC Meeting Minutes 	Dr. Lin	6:10	5 min
 Chief Executive Officer Update Discuss status of current topics and initiatives 	Ms. Tomcala	6:15	5 min
5. Chief Medical Officer Updatea. General Updateb. Annual Confidentiality Agreements	Dr. Nakahira	6:20	5 min
6. Utilization Management (UM) Program Description – 2023 Review of UM Program Description Possible Action: Approve recommended revisions to the UM Program Description	Dr. Boris	6:25	5 min



	IT Program Description - 2023 nual review of BHT Program Description Possible Action: Approve BHT Program Description	Dr. Boris	6:30	5 min
a. b. c. d. e. f. g. h. i. j. k. l. m.	HS.01 Prior Authorization HS.02 Medical Necessity Criteria HS.03 Appropriate Use of Professionals HS.04 Denial of Services Notification HS.05 Evaluation of New Technology HS.06 Emergency Services HS.07 Long-Term Care Utilization Review HS.08 Second Opinion HS.09 Inter-Rater Reliability HS.10 Financial Incentive HS.11 Informed Consent HS.12 Preventive Health Guidelines HS.13 Transportation Services HS.14 System Controls Possible Action: Approve recommended revisions of UM policies	Dr. Huynh	6:35	5 min
9. An	nual Review of Care Coordinator Guidelines Possible Action: Approve recommended revisions of Care Coordinator Guidelines	Ms. Funches	6:40	10 min
10. Re	ports			
a.	Membership Over/Under Utilization and Medical Deep Dive	Dr. Boris	6:50	5 min
	UM System Control Audit Report Possible Action: Approve UM System Control Audit Report	Mr. Perez	6:55	5 min
d.	Dashboard Metrics • Turn-Around Time – Q4 - 2022	Mr. Perez	7:00	5 min
e.	Cal MediConnect and Medi-Cal Quarterly Referral Tracking – Q4 – 2022	Ms. Funches	7:05	5 min
f.	Quality Monitoring of Plan Authorizations and Denial Letters (HS.04.01) – Q4 2022	Ms. Funches	7:10	5 min
	Delegation Oversight Dashboard Annual Physician Peer-to-Peer (HS.02.02) – 2022	Dr. Boris	7:15	5 min
i.	Behavioral Health UM	Ms. Chen	7:20	10 min
	journment xt Meeting: Wednesday, April 19, 2023 at 6:00 p.m.	Dr. Lin	7:30	

Notice to the Public—Meeting Procedures

- Persons wishing to address the Utilization Management Committee on any item on the agenda are requested to advise the Recorder so that the Chairperson can call on them when the item comes up for discussion.
- The Committee may take other actions relating to the issues as may be determined following consideration of the matter and discussion of the possible action.



- In compliance with the Americans with Disabilities Act, those requiring accommodations in this meeting should notify Amy O'Brien 48 hours prior to the meeting at (408) 874-1997.
- To obtain a copy of any supporting document that is available, contact Amy O'Brien at (408) 874-1997. Agenda materials distributed less than 72 hours before a meeting can be inspected at the Santa Clara Family Health Plan offices at 6201 San Ignacio Ave, San Jose, CA 95119.
- This agenda and meeting documents are available at www.scfhp.com.